Περιποίηση της γούνας ενός κουνελιού!

γουνα κουνελιου

Περιποίηση της γούνας του κουνελιού!


Τα κουνέλια είναι πάρα πολύ καθαρά ζώα όπως και οι γάτες.  Αφιερώνουν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας για τη φροντίδα του σώματος και γλύφωντας τη γούνα τους! Παρόλα αυτά όμως, χρειάζονται και την δική μας βοήθεια για να νιώθουν και να είναι καθαρά...

Πρέπει να βουρτσίζετε την γούνα του κουνελιού τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα και πιο συχνά τις περιόδους που αλλάζει τρίχωμα, το οποίο συμβαίνει 4 φορές το χρόνο. Το συχνό βούρτσισμα, όταν αλλάζει τρίχωμα, είναι πολύ σημαντικό γιατί, σε αντίθεση με τις γάτες, τα κουνέλια δεν έχουν την δυνατότητα να τις αποβάλλουν. Κάθε τρίχα που καταπίνουν, καθώς καλλωπίζονται, περνάει μέσα στο πεπτικό τους σύστημα! Πρέπει λοιπόν να βοηθήσουμε τη φύση βουρτσίζοντας το τρίχωμα, ειδικά όταν πρόκειται για κουνέλι που ζει σε διαμέρισμα που, λόγω της ζέστης του διαμερίσματος, το πέσιμο των τριχών διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο!

Υπάρχουν δύο ρατσες κουνελιων με μακρύ τρίχωμα, η "Αλεπού" και "Αγκύρας". 

Για τη ράτσα "Αλεπού" δεν παρουσιάζονται κόμποι στο τρίχωμα κι έτσι η χτένα και οι βούρτσες είναι περιττές. Το τρίχωμα είναι μακρύ και βαρύ. Βέβαια, κάποια στιγμή μέσα στα χρόνια, θα χρειαστεί να καθαρίσετε ή καλύτερα να κόψετε προσεχτικά με ένα ψαλίδι την μάζα τρίχας, ακαθαρσιών και πριονιδιού που θα συσσωρευτεί κάτω τα πίσω πόδια του κουνελιού. 

Αντίθετα, το τρίχωμα της διάσημης ράτσας "Αγκύρας" είναι φανερά πιο λεπτό και μαλακό, δύσκολο στη συντήρηση και πρέπει να το φροντίζετε συνεχώς με χτένα και βούρτσα και κάθε 3 μήνες να κουρεύονται αφήνοντας μάκρος 1 εκατοστού!

Τέλος, καλό θα είναι να αγοράσετε ειδικό Spray που καταπολεμάει τα τυχόν παράσιτα που μπορεί να αποκτήσει το τρίχωμα του κουνελιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κουνελια © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair