Τι φύλο είναι το κουνέλι μου;

κουνελια

Τι φύλο είναι το κουνέλι μου;


Στα κουνέλια είναι λίγο δύσκολο να διακρίνεις καθαρά το φύλο τους, ειδικά εάν είναι σε πολύ νεαρή ηλικία. Όσο το κουνελάκι σας μεγαλώνει, το γεννητικό του όργανο μπορεί και διακρίνεται περισσότερο, ειδικά στα αρσενικά κουνέλια, μετά από 5 μήνες μπορούν να διακριθούν καθαρά οι όρχεις τους, αν κι έχουν ήδη σχηματισθεί μετά την 20η εβδομάδα.

Πως θα διακρίνετε το φύλο του κουνελιού σας:

Για να μπορέσετε να το δείτε καθαρά, θα πρέπει να το γυρίσετε, με ήρεμο τρόπο, ανάσκελα. Καλό θα ήταν ένας να κρατάει σταθερό το κουνέλι κι άλλος να παρατηρήσει το γεννητικό του όργανο. 

Το γεννητικό όργανο των κουνελιών φανταστείτε το σαν το νούμερο οχτώ (8). Το κάτω κυκλάκι, δηλαδή η κάτω τρυπούλα, είναι ο πρωκτός του. Το φύλο του κουνελιού σας διακρίνεται πάντα στο πάνω κυκλάκι: αν το επάνω κυκλάκι παραμένει κι αυτό τρυπούλα, τότε το κουνελάκι είναι κορίτσι! Αν περιέχει το πέος, είναι αγόρι! 

Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Βλέπετε, σαν πρώτη όψη και τα δύο γεννητικά όργανα μοιάζουν μεταξύ τους. Γι' αυτό και δεν μένουμε μέχρι την πρώτη όψη. Για να βεβαιωθούμε θα πρέπει να πιέσουμε απαλά, με τα δυο μας δακτυλά, την περιοχή κοντά και γύρω από το γεννητικό όργανο. 

Αν είναι αγόρι το πέος του θα βγει προς τα έξω και θα μπορέσουμε να διακρίνουμε ένα μικρό άνοιγμα στην κορυφή του. Το χρώμα του είναι αχνό ροζ. 

Καμιά φορά στα θηλυκά κουνέλια καθώς τα πιέσουμε διακρίνεται μια ροζ ή κόκκινη σχισμή, η οποία μοιάζει με πέος, αλλά δεν είναι! 

Ακόμα κι αν μπερδεύεστε, σκεφτείτε πως τα αρσενικά κουνελάκια έχουν τους όρχεις, οι οποίοι αν και χωμένοι μέσα στη γούνα τους, με απαλό "ψαχούλεμα" μπορεί κανείς να τους εντοπίσει. 

Τέλος, όσο κι αν σας φανεί αστείο, τα θηλυκά κουνελάκια έχουν ένα χαρακτηριστικό που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Οι βλεφαρίδες τους είναι πιο μακριές από των αρσενικών! 

1 σχόλια:

 

Κουνελια © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair