Γιατί τρέμει η μύτη των κουνελιών;

κουνελι

Γιατί τρέμει η μύτη των κουνελιών;


Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τις πολύ χαριτωμένες κινήσεις που κάνει η μύτη τους. Γιατί όμως τρέμει η μύτη των κουνελιών τόσο πολύ; Τι σημαίνουν άραγε οι κινήσεις αυτές; Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι συσπάσεις της μύτης είναι στα πλαίσια της φυσιολογικής συμπεριφοράς του κουνελιού...

Τι λένε οι ειδικοί:
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η μύτη των κουνελιών κάνει αυτές τις συσπάσεις εξαιτίας των σπασμωδικών κινήσεων που κάνουν τα ευαίσθητα όργανά τους που σχετίζονται με την όσφρηση. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να μυρίσουν κάτι, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει, έστω λίγο, από αυτό στον αέρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα κουνελάκια, καθώς αν υπάρχει κάποιο αρπακτικό στον αέρα η μύτη θα “ειδοποιήσει” το κουνελάκι ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτό θα φροντίσει να κρυφτεί και να γλιτώσει από τον θηρευτή του. 

Τι σημαίνει αυτό για τον ιδιοκτήτη του κουνελιού; 
Αν η μύτη του κουνελιού σας τρέμει όταν είναι τριγύρω είναι γιατί προσπαθεί να “μαζέψει” πληροφορίες σχετικά με εσάς. Οι άνθρωποι στηριζόμαστε κυρίως στο τι βλέπουμε για το ξεχωρίσουμε, όμως τα κουνέλια, όπως και άλλα ζώα, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στις υπόλοιπες αισθήσεις τους.

Αν ένα κουνέλι είναι πολύ χαλαρό, η μύτη του δε θα κάνει τόσο γρήγορες συσπάσεις. Μπορείτε να το διαπιστώσετε και εσείς οι ίδιοι αν αποφασίσετε πως θα θέλατε ένα κουνελάκι στο σπίτι σας. Τον πρώτο καιρό η μύτη του θα κάνει γρήγορες συσπάσεις όταν είστε κοντά του. Όταν όμως σας συνηθίσει και αρχίσει να σας θεωρεί φίλο του, τότε οι συσπάσεις αυτές θα μειωθούν. Φυσικά, την ώρα του φαγητού η μύτη του κουνελιού συσπάται περισσότερο εξαιτίας της αναμονής του φαγητού του. 

Επίσης, οι μύτες των κουνελιών συσπώνται πολύ όταν είναι αγχωμένα ή ζεσταίνονται. Αν δείτε ότι το κουνέλι σας βρίσκεται σε ένα μέρος και αναπνέει βαριά, οι συσπάσεις της μύτης του είναι γρήγορες και η μέρα είναι ζεστή, προσπαθήστε να δροσίσετε το κουνελάκι σας.

Διαβάστε για τη θερμοπληξία και πως να δροσίσετε το κουνέλι σας:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κουνελια © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair