Άσκηση και παιχνιδια για κουνελια

παιχνιδια για κουνελια

Άσκηση και παιχνιδια για κουνελια


Τα κουνέλια έχουν ανάγκη το τρέξιμο. Δώστε τους την ευκαιρία να ασκηθούν, δημιουργώντας τους κατάλληλους χώρους ή βρείτε χρόνο και παίξτε μαζί του με στόχο πάντα την άσκηση!

Άσκηση κουνελιών:

Η τακτική άσκηση είναι πολύ σημαντική για τα κουνέλια. Είναι σχεδιασμένα να τρέχουν πολύ γρήγορα και σε μικρές δόσεις για να μπορούν στρίψουν εύκολα και να αποφύγουν τα αρπακτικά ζώα. Για το λόγο αυτό βλέπουμε κουνέλια να τρέχουν γύρω γύρω και να πηδούν στον αέρα. Η άσκηση βοηθά τα νεαρά κουνέλια να αναπτύξουν υγιή δομή των οστών τους, ενώ τα ενήλικα τα βοηθάει να διατηρούν υγιή σωματική διάπλαση. 

Στην ιδανική περίπτωση, τα κουνέλια πρέπει να είναι σε θέση να εξασκούνται όποτε θέλουν και τρέχουν ελεύθερα τουλάχιστον 4 ώρες τη μέρα, ακόμα καλύτερα, το 4ωρο αυτό θα μπορύσε να χωριστεί σε ένα δίωρο το πρωί και ένα δίωρο το βράδυ. Στα κουνέλια αρέσουν πολύ οι ώρες που ανατέλλει και δύει ο ήλιος και για αυτό είναι και περισσότερο δραστήρια εκείνες τις ώρες. Κουνέλια που ζουν σε κλουβί είτε βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο, είτε σε εξωτερικό θα πρέπει να τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε χώρους που να μπορούν να ασκηθούν τρέχοντας ελεύθερα. Αλλιώς, μπορείτε να τα βγάζετε έξω από το κλουβί να τρέχουν είτε στην αυλή, είτε στο σπίτι, πάντα υπό την επίβλεψή σας. 

Τα κουνέλια και οι ανάγκες τους ως προς την άσκηση διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, τη φυλή, ή αν είναι στειρωμένα. Τα νεότερα κουνέλια έχουν την τάση να είναι πιο ενεργά και είναι πιθανό να παρουσιάσουν καταστροφική συμπεριφορά, όπως μασώντας τα έπιπλα του σπιτιού ή τα κάγκελα του κλουβιού του, ειδικά αν βαριούνται. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία κουνέλια κοιμούνται περισσότερο συνήθως, όμως εξακολουθούν να χρειάζονται τακτικά άσκηση. Οι μεγαλόσωμες φυλές τείνουν να είναι λιγότερο δραστήριες απο τις μικρόσωμες φυλές, ενώ τα στειρωμένα κουνέλια είναι πιο αργά στις κινήσεις τους και παχαίνουν ευκολότερα. 

Παιχνιδια για κουνελια:

Παίξτε παιχνίδια με το κουνέλι σας και θα το βοηθήσετε να μην πλήττει, θα το ενθαρρύνετε να ασκηθεί και επιπλέον θα γνωριστείτε μεταξύ σας καλύτερα. Οι καλύτερες ώρες για παιχνίδι είναι το πρωί και το βράδυ, τότε που τα κουνέλια έχουν την περισσότερη ενέργεια και είναι δραστήρια. 

Ένα από τα πιο απλά παιχνιδια για κουνελια είναι να καθίσετε στο πάτωμα ή ακόμα καλύτερα να ξαπλώσετε και να αφήσετε το κουνέλι σας να σας προσεγγίσει. Το πιθανότερο είναι να ανεβοκατεβαίνει πάνω σας για να διερευνήσει κάθε κομμάτι από εσάς και τα ρούχα σας. Μπορεί ακόμη να σας γλείφει και στο πρόσωπο, ως ένδειξη αγάπης.

Μπορείτε να φτιάξετε έναν δρόμο μετ’ εμποδίων για το κουνέλι σας, από χαρτόνια, εφημερίδες ή ό,τι άλλο σκεφτείτε. Πολλά κουνέλια αγαπούν να κάνουν άλματα κι έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε μια σειρά από εμπόδια για να τρέχει και να πηδάει. Σε μερικά κουνέλια αρέσει και το παιχνίδι με τη μπάλα, να την κυνηγούν και να την σπρώχνουν. 

Αν έχετε αρκετό χώρο στον κήπο ή στο σπίτι σας μπορείτε να παίξετε κυνηγητό με το κουνελάκι σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κυνηγάτε εσείς το κουνέλι, αν και μερικά το απολαμβάνουν και αυτό, αλλά μπορεί αυτό να κυνηγήσει εσάς! Ένα κουνέλι με αυτοπεποίθηση θα καταλάβει γρήγορα τον τρόπο του παιχνιδιού και θα σας ανταποκριθεί με τρέξιμο και άλματα. 

Μην ξεχνάτε όμως ότι τα κουνέλια κουράζονται γρήγορα και έτσι αν μετά από μερικά λεπτά σταματήσει να τρέχει και κάτσει κάτω, δώστε του χρόνο να ξεκουραστεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να πιέζετε το κουνέλι σας να παίξει μαζί σας, από μόνο του θα σας κάνει να καταλάβετε πότε δεν θέλει άλλο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κουνελια © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair